Osteopati

Osteopati er en medicinsk videnskab, som er baseret på traditionelle medicinske fag som
anatomi, neurologi, fysiologi, embryologi, biomekanik og sygdomslære.

Osteopati søger at genskabe menneskets korrekte funktion. Balancen mellem knogler, muskler og nervesystem stimuleres og optimeres ved hjælp af manuel behandling.

En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og skaber ligevægt i de strukturer, som har forbindelse til bindevæv, blodkar og nerver og i kroppens forskellige systemer - nerver, muskler, knogler, organer, kranie.

Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi en osteopat alene ved at bruge sine hænder stiller diagnose, lindrer smerter og fjerner de blokeringer, der generer kroppen og nedsætter kroppens bevægelighed og udfoldelsesmulighed.

Osteopatiske principper

Vi tror på de grundlæggende osteopatiske principper, der danner fundamentet for vores tilgang til sundhed og velbefindende. Vi betragter kroppen som en helhed og behandler den som sådan, da vi ved, at kroppens struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.

Vi tror på at kroppen kan hele sig selv og vi fokuserer på at skabe de rigtige betingelser, hvor kroppen kan hele og helbrede sig selv. Vores behandlinger sigter mod at styrke kroppens fem systemer:

 • Muskel-skelet-systemet
 • Det respiratoriske system (hjerte, lunge og kredsløb)
 • Nervesystemet (Både det centrale, hjerne og ryg, og de perifære nerver)
 • Det metaboliske (fordøjelse og stofskifte)
 • Det bio psyko-sociale system (ydre påvirkninger som stress og angst)
Da vi forstår at helbredsproblemer kommer af den samlede belastning i disse 5 systemer, kan vi bedre fremme en optimal sundhed og bevægelse.

Forsikring ved osteopati 

Hos Frederiksberg Osteopati er alle osteopater autoriseret og vi har derfor et samarbejde med en lang række forsikringsselskaber som dækker osteopati. Herunder nævner vi de selskaber, der i skrivende stund dækker osteopati.

 • PFA
 • Danica
 • AP Sundhedssikring
 • Bauta Forsikring
 • Codan
 • Dansk Sundhedssikring
 • Tryk
 • Gjensidig
 • IF forsikring
 • LB forsikring
 • Runa Forsikring
 • Top Danmark
 • Nordic Netcare
 • Sygesikring Danmark
Husk at kontakte dit forsikringsselskab inden du påbegynder et behandlingsforløb, så du kan få en afklaring om, hvorvidt og i hvilken grad du kan få dækket dine behandlingsudgifter.

Fysioterapi:

Fysioterapi er en integreret del af vores tilgang til sundhed og velbefindende hos Frederiksberg Osteopati. Da den danske osteopat uddannelse er en efteruddannelse til fysioterapi uddannelsen er de fleste af vores osteopater også fysioterapeuter (se profiler).

Derfor er vi bedre rustet til at instruere i hjemmeøvelser der hjælper med at opretholde den opnåede bevægelighed og reducere risikoen for tilbagefald. Om nødvendigt kan der også udarbejdes et træningsprogram for at øge kroppens smidighed, stabilitet og styrke. 

Behandlingen begynder med en omfattende undersøgelse af problemområdet for at identificere årsagerne til patientens symptomer. Vi prioriterer en grundig diagnostik for at skræddersy vores behandlinger til hver enkelt patients unikke behov.

Hos Frederiksberg Osteopati bruger vi dermed fysioterapi til at tilbyde effektiv og individuelt tilpasset behandling, der hjælper vores patienter med at opnå varig lindring og forbedret funktionsniveau.

Kraniosakral terapi:

Dette område er særligt interessant, fordi det indeholder det centrale nervesystem (cns). Det er kernen i al informationsbearbejdning og tankevirksomhed. En ubalance i dette system kan give en generel ubalance i kroppen og kan give mange forskellige symptomer typisk hovedpine, svimmelhed eller synsforstyrrelser.

Ved fødslen består barnets kranie af et antal bløde knogleplader, som giver efter og er bevæglige i forhold til hinanden. Dette er en nødvendighed for barnets passage gennem fødselskanalen. Efterhånden som barndommen skrider frem, vokser disse knogler sammen, men bevarer dog en vis elasticitet i de led (suturer), som sammenvoksningen efterlader.

Omkring hjernen, altså inde i kraniet, og helt ned til vores korsben ligger tre hinder og beskytter det centrale nervesystem.

Fordi det har forbindelse til alt i vores krop, uden undtagelse, er det svært at undgå at berøre det kraniosakrale system, hvis man vil til bunds i en given problemstilling.

Disse tre hinder forbinder således kraniet og korsbenet - deraf navnet kraniosakral.

I denne terapiform benyttes meget blide teknikker på primært kranium og korsben. Det er en særdeles effektiv behandlingsform til patienter, som ikke tåler de mere kraftige teknikker, samt til patienter, hvis primære ubalance skal findes i dette system, f.eks. stressproblematikker.

Vi kan hjælpe dig!

Der er ingen grund til at gå rundt med smerter og gener i det daglige.

Vi behandler...

I osteopati er det vigtigt at betragte kroppen som en helhed. Derfor laver vi altid en grundig undersøgelse
første gang vi ser dig, således kan vi altid behandle årsagen til de symptomer der plager din krop.

Nakke- og rygsmerter
Piskesmæld
Diskusprolaps
Hovedpine
Iskiassmerter
Halebenssmerter

Golfalbue
Karpaltunnelsyndrom
Frossen skulder
Hoftesmerter
Knæsmerter
Ankelsmerter

Fodsmerter
Hælspore
Musearm
Tennisalbue
Akillessenebetændelse
Løberknæ

Bihulebetændelse
Bækkenløsning
Underlivsgener
Svimmelhed
Fordøjelsesproblemer
... og meget andet

Hvad siger patienterne?

 • Malene Meyer

  Kæmpe anbefaling herfra! Jeg har brugt Nickolaj Kaae som behandler gennem de sidste 7 år ish både til skadesforebyggelse, sportperformance optimering og til store som små skader. Nickolaj er super progessionel, dygtig til at forklare og samtidig et rart menneske som jeg altid føler mig tryg ved.
  Min krop er mere “fri” og tilpas i min krop efter en behandling.

  Jeg bruger også Mads i ny og næ, som også er kanon og ligeså dygtig osteopat. Derudover er de at finde i de fineste lokaler og smukke omgivelser.

 • Charlotte Bülow

  Tusinde tak til Martin for eminent hjælp af mangeårige føleforstyrrelser, hurtig udtrætning af arme samt smerter on/off. Læg her oveni to discusprolapser i nakken.
  Har fået masser af behandlinger over en lang årrække, men har ikke før oplevet, at nogen gik i gang med at udspænde mit ganske stramme bindevæv omkring nakke og skuldre - helt sikkert effektivt og en behandlingsform, som jeg vil holde fast i fremadrettet. Du har på bedste vis åbnet mine øjne for en for mig ret ny verden - kæmpestor tak🙏
  Mvh Charlotte Bülow, speciallæge
 • Lennarth Østergaard

  Jeg har igennem de sidste 10 år som elite motionist kommet hos Nickolaj, med alt fra fibersprængning, låst ryg/lænd til overbelastning af diverse kropsdele. Jeg er altid blevet mødt af en meget professionel og positiv mand, og er altid gået derfra med et smil 😎
  Jeg vil helt klart anbefale Nikolaj.
 • Louise

  Jeg går hos Nickolaj Kaae, hos Frederiksberg Osteopati, og kan varmt anbefale ham! Jeg kom til Nickolaj efter en længere skadesperiode ifb. med løb og en følelse af at være lidt 'fortabt'. Nickolaj hjalp mig, gennem sin behandling og vejledning, trygt tilbage til at løbe - det har været guldværd :) Dertil har jeg følt, at han har været meget tilgængelig og let at komme i kontakt med, hvis jeg skulle få spørgsmål, blive usikker eller noget helt trejde - det har været virkelig rart!

Frederiksberg Alle 23 st. th.
1820 Frederiksberg C

(+45) 2384 0300
info@frb-osteopati.dk

CVR-nummer 41202289

Sociale medier

© Copyright 2023 Frederiksberg Osteopati

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Frederiksberg Osteopati — Designed by DAN®