Overvind tennisalbue: symptomer, årsager og effektive behandlinger

Tennisalbue er en smertefuld tilstand, der ikke kun påvirker tennisspillere, men enhver, der udsætter armen for ensidigt gentagne bevægelser og overanstrengelse. Lad os udforske symptomerne, årsagerne og de bedste tilgange til behandling og forebyggelse af tennisalbue.

Symptomer på tennisalbue:

Tennisalbue manifesterer sig typisk som smerter og ømhed på ydersiden af albuen. Disse symptomer kan forværres ved greb og håndledsbevægelser, og nogle kan opleve svaghed i underarmen.

Årsager til tennisalbue:

Tennisalbue opstår ofte som følge af ensidigt gentagne bevægelser og overanstrengelse af underarmens muskler og sener. Det kan dog også skyldes dårlig teknik, forkert udstyr eller pludselige skader.

Behandling af tennisalbue:

Behandlingen kan omfatte hvile, isbehandling og brug af antiinflammatoriske medicin for at reducere hævelse og smerter. Osteopatisk behandling spiller også en vigtig rolle i at styrke musklerne og forbedre fleksibiliteten.

Tennisalbue øvelser:

Specifikke øvelser rettet mod at styrke underarmens muskler kan være nyttige. Dette kan omfatte strækøvelser, håndledsøvelser og brugen af en terapeutisk bold til at forbedre grebstyrken.

Forebyggelse af tennisalbue:

Forebyggelse af tennisalbue involverer opmærksomhed på teknik under aktiviteter, korrekt opvarmning, brug af ergonomisk korrekt udstyr og regelmæssig styrketræning for at opretholde muskelbalance. 

Hvornår bør man søge professionel hjælp for tennisalbue:

Hvis smerterne er vedvarende eller intensiveres trods hjemmebehandling, eller hvis der er tab af bevægelse og funktionsniveau i albuen og underarmen, bør du søge professionel hjælp for en nøjagtig diagnose og behandlingsplan.

Kontakt Frederiksberg Osteopati:

Hvis du lider af tennisalbue og ønsker professionel hjælp, kan du kontakte Frederiksberg Osteopati. Vores erfarne osteopater kan evaluere din tilstand og udvikle en skræddersyet behandlingsplan for at hjælpe dig med at overvinde tennisalbue og genoprette din armfunktion. Tag det første skridt mod smertefrihed ved at kontakte os i dag. Vi er klar til at assistere dig.

Hvad siger patienterne?

 • Malene Meyer

  Kæmpe anbefaling herfra! Jeg har brugt Nickolaj Kaae som behandler gennem de sidste 7 år ish både til skadesforebyggelse, sportperformance optimering og til store som små skader. Nickolaj er super progessionel, dygtig til at forklare og samtidig et rart menneske som jeg altid føler mig tryg ved.
  Min krop er mere “fri” og tilpas i min krop efter en behandling.

  Jeg bruger også Mads i ny og næ, som også er kanon og ligeså dygtig osteopat. Derudover er de at finde i de fineste lokaler og smukke omgivelser.

 • Charlotte Bülow

  Tusinde tak til Martin for eminent hjælp af mangeårige føleforstyrrelser, hurtig udtrætning af arme samt smerter on/off. Læg her oveni to discusprolapser i nakken.
  Har fået masser af behandlinger over en lang årrække, men har ikke før oplevet, at nogen gik i gang med at udspænde mit ganske stramme bindevæv omkring nakke og skuldre - helt sikkert effektivt og en behandlingsform, som jeg vil holde fast i fremadrettet. Du har på bedste vis åbnet mine øjne for en for mig ret ny verden - kæmpestor tak🙏
  Mvh Charlotte Bülow, speciallæge
 • Lennarth Østergaard

  Jeg har igennem de sidste 10 år som elite motionist kommet hos Nickolaj, med alt fra fibersprængning, låst ryg/lænd til overbelastning af diverse kropsdele. Jeg er altid blevet mødt af en meget professionel og positiv mand, og er altid gået derfra med et smil 😎
  Jeg vil helt klart anbefale Nikolaj.
 • Louise

  Jeg går hos Nickolaj Kaae, hos Frederiksberg Osteopati, og kan varmt anbefale ham! Jeg kom til Nickolaj efter en længere skadesperiode ifb. med løb og en følelse af at være lidt 'fortabt'. Nickolaj hjalp mig, gennem sin behandling og vejledning, trygt tilbage til at løbe - det har været guldværd :) Dertil har jeg følt, at han har været meget tilgængelig og let at komme i kontakt med, hvis jeg skulle få spørgsmål, blive usikker eller noget helt trejde - det har været virkelig rart!

Frederiksberg Alle 23 st. th.
1820 Frederiksberg C

(+45) 2384 0300
info@frb-osteopati.dk

CVR-nummer 41202289

Sociale medier

© Copyright 2023 Frederiksberg Osteopati

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Frederiksberg Osteopati — Designed by DAN®