Hvad er en osteopat? En dybdegående guide til osteopati og behandling

Hvad er en osteopat?

De fleste osteopater i Danmark har en fysioterapeutisk baggrund og har efterfølgende taget den fireårige internationale videreuddannelse til osteopat. Osteopater specialiserer sig i at diagnosticere og behandle kroppen som en helhed. Den osteopatiske behandling har til formål at optimere kroppens egen naturlige evne til at helbrede og reparere sig selv.

Hvad laver en osteopat?

Gennem manuelle teknikker evaluerer og behandler osteopater strukturelle og funktionelle ubalancer i kroppen. En osteopat anvender blide og præcise manipulationsteknikker på muskler, led, nerver og organer for at genoprette blodcirkulation og bevægelighed. Behandlingsteknikker kan omfatte stræk, massage og ledmobilisering. Osteopater er også uddannet i ledmanipulationer (“knæk”) og kan anvende disse som en del af behandlingen, hvis det vurderes hensigtsmæssigt.

Osteopati forklaret:

En osteopat ser kroppen som én samlet enhed, og forstår at kroppens forskellige systemer påvirker hinanden. En osteopatisk behandling fokuserer derfor ikke kun på at lindre symptomer, men også på at behandle de underliggende årsager hertil.

Osteopatisk behandling:

Under en osteopatisk session vil din osteopat gennemføre en grundig evaluering af din medicinske historie og kropsmekanik for at tilrettelægge en skræddersyet behandlingsplan. Behandlingen er individuel og tilpasset dine specifikke behov og udfordringer.

Uddannelse og certificering for Osteopater:

Osteopater gennemgår en omfattende uddannelse, der resulterer i et højt niveau af anatomisk- og fysiologisk forståelse.

Hvornår bør man konsultere en osteopat?

Du kan søge hjælp hos en osteopat til de præcis samme ting, som du ellers ville kontakte en fysioterapeut eller kiropraktor med, herunder rygsmerter, nakkesmerter, hovedpine, etc, men også andre lidelser som eksempelvis fordøjelsesproblemer, inkontinens og menstruationssmerter.

Hvordan adskiller osteopati sig fra andre former for behandling?

Osteopati adskiller sig ved sin helhedsorienterede tilgang, hvor behandlingen ikke kun sigter mod at lindre symptomer, men også at forbedre kroppens generelle funktion.

Hvordan finder jeg en pålidelig osteopat i nærheden af mig?

Osteopatien blev i 2018 en autoriseret sundhedsprofession i Danmark, hvilket betyder, at man kun kan opnå titlen ‘osteopat’, såfremt man har bestået den endelige eksamen fra en anerkendt uddannelsesinstitution. En osteopat kan enten bære titlen Osteopat DO M.D.O eller Osteopat DO MSc. M.D.O.

Hvor lang tid tager en typisk osteopatisk behandling?

Varigheden af en osteopatisk behandling kan variere, men typisk varer en session omkring 30-60 minutter, afhængigt af kompleksiteten af dine symptomer og behov.
Hvis du ønsker at opleve fordelene ved osteopati og søger en erfaren osteopat, kan du kontakte Frederiksberg Osteopati. Vores team af dedikerede fagfolk står klar til at hjælpe dig med din sundhed og velvære.


Hvad siger patienterne?

 • Malene Meyer

  Kæmpe anbefaling herfra! Jeg har brugt Nickolaj Kaae som behandler gennem de sidste 7 år ish både til skadesforebyggelse, sportperformance optimering og til store som små skader. Nickolaj er super progessionel, dygtig til at forklare og samtidig et rart menneske som jeg altid føler mig tryg ved.
  Min krop er mere “fri” og tilpas i min krop efter en behandling.

  Jeg bruger også Mads i ny og næ, som også er kanon og ligeså dygtig osteopat. Derudover er de at finde i de fineste lokaler og smukke omgivelser.

 • Charlotte Bülow

  Tusinde tak til Martin for eminent hjælp af mangeårige føleforstyrrelser, hurtig udtrætning af arme samt smerter on/off. Læg her oveni to discusprolapser i nakken.
  Har fået masser af behandlinger over en lang årrække, men har ikke før oplevet, at nogen gik i gang med at udspænde mit ganske stramme bindevæv omkring nakke og skuldre - helt sikkert effektivt og en behandlingsform, som jeg vil holde fast i fremadrettet. Du har på bedste vis åbnet mine øjne for en for mig ret ny verden - kæmpestor tak🙏
  Mvh Charlotte Bülow, speciallæge
 • Lennarth Østergaard

  Jeg har igennem de sidste 10 år som elite motionist kommet hos Nickolaj, med alt fra fibersprængning, låst ryg/lænd til overbelastning af diverse kropsdele. Jeg er altid blevet mødt af en meget professionel og positiv mand, og er altid gået derfra med et smil 😎
  Jeg vil helt klart anbefale Nikolaj.
 • Louise

  Jeg går hos Nickolaj Kaae, hos Frederiksberg Osteopati, og kan varmt anbefale ham! Jeg kom til Nickolaj efter en længere skadesperiode ifb. med løb og en følelse af at være lidt 'fortabt'. Nickolaj hjalp mig, gennem sin behandling og vejledning, trygt tilbage til at løbe - det har været guldværd :) Dertil har jeg følt, at han har været meget tilgængelig og let at komme i kontakt med, hvis jeg skulle få spørgsmål, blive usikker eller noget helt trejde - det har været virkelig rart!

Frederiksberg Alle 23 st. th.
1820 Frederiksberg C

(+45) 2384 0300
info@frb-osteopati.dk

CVR-nummer 41202289

Sociale medier

© Copyright 2023 Frederiksberg Osteopati

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Frederiksberg Osteopati — Designed by DAN®