Effektiv håndtering af smerter i skulder og overarm: årsager, behandling og forebyggelse

Smerter i skulder og overarm er almindelige problemer, der kan påvirke dagligdagen ved at give smerter og hæmme bevægelsesfriheden. For at tackle disse problemer er det vigtigt at forstå årsagerne, her kan du udforske behandlingsmuligheder og lære forebyggende metoder for skulderproblematikker.

Årsager til skulder- og overarm smerter:

Smerter i skulder- og overarm kan have forskellige årsager, herunder muskelspændinger, skader, inflammation eller degenerative forhold som slidgigt. Overanstrengelse, dårlig holdning og gentagne bevægelser kan også bidrage til smerterne.

Behandling af skulder- og overarmsmerter:

Behandlingen afhænger af årsagen til smerterne. Osteopaten vil først lave en grundig undersøgelse af hele kroppen med fokus på skulder, nakke og arm, før der laves en skræddersyet behandlingsplan, med fokus på dine individuelle behov for behandling.

Osteopati og fysioterapi kan være en effektiv tilgang, hvor osteopatisk behandling, øvelser og teknikker bruges til at styrke musklerne og forbedre bevægeligheden. I mere komplekse tilfælde kan lægemidler eller kirurgi overvejes.

Øvelser mod skulder- og overarmsmerter:

Specifikke stræk- og styrkeøvelser kan bidrage til at lindre og forebygge smerter i skulder og overarm. Dette kan omfatte roterende øvelser, stræk af skuldermuskler og gradvis opbygning af styrke i overarmen.

Hvordan lindre smerter i skulder og overarm:

Lindring af smerter i skulder og overarm kan involvere ispakninger, hvile og vejledning til at undgå aktiviteter, der forværrer smerterne. Smertestillende medicin kan også bruges som midlertidig lindring.

Hvornår skal man søge hjælp for skulder- og overarmsmerter:

Hvis smerterne er vedvarende, intensiveres eller er forbundet med andre symptomer som tab af bevægelser eller hævelse, bør du søge hjælp for en præcis diagnose og behandlingsplan.

Osteopati for skulder- og overarmsmerter:

Osteopati er en skræddersyet metode til at genvinde fuld funktion og genopbygge styrke og bevægelighed i skulderen og armen. En osteopat vil evaluere dine smerter og udvikle en individuel behandlingsplan baseret på dine behov.

Kontakt Frederiksberg Osteopati:

Hvis du oplever vedvarende smerter i skulder og overarm, kan du kontakte Frederiksberg Osteopati. Vores erfarne osteopater tilbyder omfattende evalueringer og skræddersyede behandlingsplaner for at adressere årsagerne til dine smerter og genoprette din bevægelsesfrihed. Tag det første skridt mod smertefrihed ved at kontakte os i dag. Vi står klar til at hjælpe dig.

Hvad siger patienterne?

 • Malene Meyer

  Kæmpe anbefaling herfra! Jeg har brugt Nickolaj Kaae som behandler gennem de sidste 7 år ish både til skadesforebyggelse, sportperformance optimering og til store som små skader. Nickolaj er super progessionel, dygtig til at forklare og samtidig et rart menneske som jeg altid føler mig tryg ved.
  Min krop er mere “fri” og tilpas i min krop efter en behandling.

  Jeg bruger også Mads i ny og næ, som også er kanon og ligeså dygtig osteopat. Derudover er de at finde i de fineste lokaler og smukke omgivelser.

 • Charlotte Bülow

  Tusinde tak til Martin for eminent hjælp af mangeårige føleforstyrrelser, hurtig udtrætning af arme samt smerter on/off. Læg her oveni to discusprolapser i nakken.
  Har fået masser af behandlinger over en lang årrække, men har ikke før oplevet, at nogen gik i gang med at udspænde mit ganske stramme bindevæv omkring nakke og skuldre - helt sikkert effektivt og en behandlingsform, som jeg vil holde fast i fremadrettet. Du har på bedste vis åbnet mine øjne for en for mig ret ny verden - kæmpestor tak🙏
  Mvh Charlotte Bülow, speciallæge
 • Lennarth Østergaard

  Jeg har igennem de sidste 10 år som elite motionist kommet hos Nickolaj, med alt fra fibersprængning, låst ryg/lænd til overbelastning af diverse kropsdele. Jeg er altid blevet mødt af en meget professionel og positiv mand, og er altid gået derfra med et smil 😎
  Jeg vil helt klart anbefale Nikolaj.
 • Louise

  Jeg går hos Nickolaj Kaae, hos Frederiksberg Osteopati, og kan varmt anbefale ham! Jeg kom til Nickolaj efter en længere skadesperiode ifb. med løb og en følelse af at være lidt 'fortabt'. Nickolaj hjalp mig, gennem sin behandling og vejledning, trygt tilbage til at løbe - det har været guldværd :) Dertil har jeg følt, at han har været meget tilgængelig og let at komme i kontakt med, hvis jeg skulle få spørgsmål, blive usikker eller noget helt trejde - det har været virkelig rart!

Frederiksberg Alle 23 st. th.
1820 Frederiksberg C

(+45) 2384 0300
info@frb-osteopati.dk

CVR-nummer 41202289

Sociale medier

© Copyright 2023 Frederiksberg Osteopati

RSS FeedPersondatapolitik

© 2024 Frederiksberg Osteopati — Designed by DAN®