Hvad er kraniosakral terapi?

Selve ordet kraniosakral er sammensat af to dele: Kranio, som omhandler kraniets
strukturer, og sakral, der referer til korsbenet (os sacrum).

Dette område er særligt interessant, fordi det indeholder det centrale nervesystem (cns). Det er kernen i al informationsbearbejdning og tankevirksomhed. En ubalance i dette system kan give en generel ubalance i kroppen og kan give mange forskellige symptomer typisk hovedpine, svimmelhed eller synsforstyrrelser.

Fordi det har forbindelse til alt i vores krop, uden undtagelse, er det svært at undgå at berøre det kraniosakrale system, hvis man vil til bunds i en given problemstilling.

Ved fødslen består barnets kranie af et antal bløde knogleplader, som giver efter og er bevæglige i forhold til hinanden. Dette er en nødvendighed for barnets passage gennem fødselskanalen. Efterhånden som barndommen skrider frem, vokser disse knogler sammen, men bevarer dog en vis elasticitet i de led (suturer), som sammenvoksningen efterlader.

Omkring hjernen, altså inde i kraniet, og helt ned til vores korsben ligger tre hinder og beskytter det centrale nervesystem. 

Disse tre hinder forbinder således kraniet og korsbenet - deraf navnet kraniosakral.

I denne terapiform benyttes meget blide teknikker på primært kranium og korsben. Det er en særdeles effektiv behandlingsform til patienter, som ikke tåler de mere kraftige teknikker, samt til patienter, hvis primære ubalance skal findes i dette system, f.eks. stressproblematikker.

Frederiksberg Alle 23 st. th.
1820 Frederiksberg C

(+45) 2384 0300
info@frb-osteopati.dk

CVR-nummer 41202289

Sociale medier

© Copyright 2023 Frederiksberg Osteopati

RSS FeedPersondatapolitik

© 2023 Frederiksberg Osteopati — Designed by DAN®